Groene Halve Marathon

Gedurende het hele jaar is de organisatie van de Groene Halve Marathon druk bezig met het voorbereiden van de volgende stratenloop om deze weer minstens zo geslaagd te maken als afgelopen keer. Maar in de week van de marathon en zéker op de dag zelf zijn veel extra mensen nodig om het evenement tot een succes te maken. Dit kan op lopen tot een 100-tal vrijwilligers die het parcours opbouwen, oversteekplaatsen bewaken bekertjes water uitdelen enz.

Lopers

Parcour

:

Groene Halve Marathon 21km weergeven op een grotere kaart

Inschrijven

Tot 25 augustus kan u zich tegen een goedkoper tarrief online inschrijven. Nadien kan u zich nog ter plaatsen inschrijven. Voor de kinderloop moet u ter plaatsen inschrijven.

Inschrijven ter plaatse kan u in De Posthoorn en kan tot 10 minuten voor aanvang van iedere reeks voor de volwassenen. Voor de kinderen tot 12.50u.

Na betaling van het inschrijvingsgeld ontvangt iedere deelnemer zijn of haar loopnummer. Tevens ontvangt iedere loper een aandenken. Dit in de vorm van een medaille of handdoek of een t-shirt,...

Kinderloop 3,0 euro
Voorinschrijving 8 euro
Dag zelf 12 euro

Organisatie

Gedurende het hele jaar is de organisatie van de Groene Halve Marathon druk bezig met het voorbereiden van de volgende stratenloop. Om deze weer minstens zo geslaagd te maken als afgelopen keer.

Maar in de week van de marathon en zéker op de dag zelf zijn vele mensen nodig om het evenement tot een succes te maken. Dit kan oplopen tot een 100-tal vrijwillgers die het parcours opbouwen, oversteekplaatsen bewaken, bekertjes water uitdelen enz.

Tijdswaarneming

Nadat de lopers ingeschreven zijn worden ze opgenomen in een database. Iedere individuele tijd wordt geregistreerd en later gepubliceerd op deze website.

Tombola

Op het einde van de dag wordt er een tombola gehouden onder de deelnemers met als hoofdprijs een dames- en/of herenfiets.

Uitslagen

Wij doen ons uiterste best om de officiële uitslagen zo snel mogelijk online te zetten. Meestal kan u deze de dag zelf nog raadplegen. U kan ook ten alle tijden de resultaten van de afgelopen jaren blijven bekijken. Zo kan u zien of u vooruitgang heeft geboekt over de jaren heen.

Bekijk de uitslagen

Ontstaansgeschiedenis

Het was de buurtvereniging “De Vlasrooters” die, in samenwerking met de A.V.T., in 1985 de eerste Groene Halve Marathon organiseerde in Hamont - Achel. Vervolgens werd dit initiatief overgenomen door de joggingclub en later voetbalclub Excelsior Hamont. Na vele omzwervingen, intussen meer dan 25 jaar later, is dit buurtinitiatief uitgegroeid tot een echte sport-en cultuurfestiviteit.

De huidige organisatie ligt in handen van vzw Groene Halve Marathon. Het evenement bestaat uit meer dan een halve marathon. Zo wordt er ook een kinderloop en een sceeler wedstrijd georganiseerd. Het aantal deelnemers neemt jaarlijks toe. In 2009 hebben we de kaap van de 700 deelnemers overschreden waarvan +/-350 kinderen.